Kablo İzolasyon Test Hizmetleri 1 Kv İle 80 Kv Ac Dc Hipot Vlf megger testleri. Aliminyum bakır kablo AG YG Test raporlama. TDR Kablo Boyu tespit Ve Güzergah derinlik belirleme Hizmetleri.
Kablo İzolasyon Hipot Vlf Test Hizmetleri
İzolasyon testi, herhangi bir izolasyon (yalıtım) malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı veya dışarıdan ortama olan enerji akışının indirgenmesidir. İzolasyon (Yalıtım) malzemelerinin çeşitli tipleri vardır:
- Isı akışını indirgemek için, ısıl izolasyon malzemeleri (yalıtkanlar).
- Elektrik akışını önlemek için, elektriksel yalıtkanlar.
- Elektriksel izolasyon (elektriksel yalıtkan), elektrik enerjisinin yalnızca ilgili iletken üzerinden geçmesini sağlamak, oluşabilecek kısa devre akımlarını önlemek ve canlıların güvenliğini sağlamak için yapılan bir izolasyon (yalıtım) çeşididir.
- İletimde kullanılan ürünlerin ortam ile temas edeceği kısımların izole (yalıtkan) malzemelerle kaplanması gerekir.
- İzolasyon direnci (yalıtım direnci), bir yalıtkanın elektrik akımına karşı gösterdiği dirence denir.
AG ve YG Kablo Hipot Test
- İzolasyon testi, elektrik enerjisiyle çalışan ekipmanlarda, iletken ve yalıtkan bölümler ile birbirine göre yalıtımlıdır. İletken kısımların arasına, standartların öngördüğü seviyede dış kaynaklı gerilim uygulanır. Elde edilen izolasyon direnci ölçüm sonuçlarına dayanarak yapılır. Bu test, normal çalışma koşullarında gerilimidir. Bölümler ile normalde gerilim altında olmayan kısımların yalıtımının sağlanması için önemlidir. Her ne olursa olsun, enerji taşımayan bölümlere dokunma ile canlıların zarar görmelerini önlemek. Standartlarda belirtilen izolasyon testleri (yalıtım testleri) yapılmalıdır. Fakat bütün güvenlik önlemleri alınmalıdır.
- Pano izolasyon testi, elektrik devresi ile izolasyonu (yalıtımı) sağlayan maddelerin. Kaçak akım oluşumunu engellemesi gerektiğini belirtir. Fakat Bu testte kullanılması gereken gerilim 1000 V seviyesinde olmalıdır.
- Trafo izolasyon testi (trafo yalıtım testi), trafo sargılarının birbirlerine karşı ve toprağa karşı izolasyonlarının durumunun tespit edilmelidir. Ancak işletme koşullarına etkisinin kontrol edilebilmesi için yapılmalıdır.
- Direnç Değeri: Minimum izolasyon direnci, her 1.000 Volt çalışma gerilimi için ancak 1 Megaohm’dan daha yüksek olmalıdır.
- Değer Yorumlama: Periyodik izolasyon testlerinde elde edilen değerler ancak doğru bir şekilde yorumlanmalıdır.
- Ölçümler: İzolasyon direnci ölçümü için uygun ölçüm cihazı ve yöntemi seçilmelidir.
- İzolasyon Testleri: Elektrik izolasyonu için 4 ana test bulunmaktadır: Fakat Kısa süreli/nokta okuma testleri, 1 dakikalık testler, 10 dakikalık testler ve 1 saatlik testler.
- Pano İzolasyon Testi: Elektrik devresi ile izolasyonu sağlayan maddelerin, kaçak akım oluşumunu engellemesi gerekmektedir.
- Trafo İzolasyon Testi: Trafo sargılarının birbirlerine karşı ve toprağa karşı izolasyonlarının durumunun tespit edilmesi ancak işletme koşullarına etkisinin kontrol edilebilmesi için yapılmalıdır.
- İzolasyon Direncinin Davranışı: İzolasyon direnci dış etkenlerden dolayı zamanla değişir. Fakat Bu değişimi takip etmek, birçok problemi engellemektedir.
- Titreme: İzolasyon testlerinde titreme de dikkate alınmalıdır. Ancak Titreme, izolasyon direncini düşürebilmekte ve cihazın güvenliğini tehlikeye atabilmektedir.